Dnes je piatok 18. septembra 2020. Sviatok má Eugénia zajtra má sviatok Konštantín .  

Domovská stránka
Ochrana osobných údajov
Nemocnica
Služby
Nadácie
Pre pacientov
Mediálne centrum
Pracovná zdravotná služba
Projekty EÚ
Výskum a vývoj
Protikorupčná linka
Podávanie sťažností
Etický kódex
Koronavírus

    


Domovská stránka
Stúpa počet pacientov s omrzlinami a podchladením Formátovať pre tlač

13 február 2012    

      V posledných dvoch týždňoch boli v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice ošetrení viacerí pacienti s podchladením alebo omrzlinami. Internou ambulanciou Oddelenia urgentného príjmu na Triede SNP 1 prešlo už viac ako desať podchladených pacientov, medzi ktorými prevažovali bezdomovci. Niekoľkí z nich vyžadovali hospitalizáciu v nemocnici a jednému z nich sa dokonca stali mrazy osudnými. Do nemocnice bol 58-ročný muž privezený neskoro - lekárom sa ho, žiaľ, nepodarilo oživiť a konštatovali už iba smrť.
       Naši úrazoví chirurgovia ošetrili viac ako päť ľudí s omrzlinami. Pacientmi sú zväčša bezdomovci, avšak ošetrenie v ambulancii Kliniky úrazovej chirurgie na Rastislavovej 43 a v traumatologickej ambulancii Oddelenia urgentného príjmu na Triede SNP 1 sporadicky vyhľadajú aj bežní občania, ktorí podcenia pôsobenie chladu. Posledným bol dnes predpoludním 54-ročný muž, ktorému omrzli prsty na rukách pri odhrabávaní snehu.


Rady lekárov ako predísť podchladeniu a omrzlinám:
- dobre sa obliekajte - noste viac vrstiev oblečenia a vhodné je používať termoprádlo
- chráňte sa teplými ponožkami, nepremokavými topánkami, rukavicami, šálom a čiapkou
- obmedzte konzumáciu alkoholu a dostatočne jedzte a pite dosť tekutín - napomáha to termoregulácii
- ak je vám zima, pohybujte sa a odstávajúce časti tela (uši či prsty na rukách) si zahrievajte jemným trením
- majte na pamäti, že na účinky chladu sú citlivejšie deti a starší ľudia

Pridal: RNDr. Jaroslava Oravcová    
Naposledy zmenené ( 27 február 2012 )    
< Predchádzajúce   Ďalšie >
Právno-personálne inform.
Verejné obstarávanie
Nehnuteľný majetok
Tlačivá
Faktúry a objednávky
Pre zamestnancov

 
Najnovšie
Najčítanejšie

 

 
 


Louis Pasteur

©2000-2016 UNLP Košice
ISO 9001 ISO 9001