Dnes je sobota 6. júna 2020. Sviatok má Norbert zajtra má sviatok Róbert .  

Domovská stránka
Ochrana osobných údajov
Nemocnica
Služby
Nadácie
Pre pacientov
Mediálne centrum
Pracovná zdravotná služba
Projekty EÚ
Výskum a vývoj
Protikorupčná linka
Podávanie sťažností
Etický kódex
Poďakovania
Koronavírus

    


Domovská stránka
Zamestnanci nemocnice si môžu na obed vybrať čerstvý šalát - prvý si na ňom pochutnal minister Raši Formátovať pre tlač

24 marec 2009    

Pracovníci Fakultnej nemocnice L. Pasteura Košice majú od pondelka možnosť výberu z troch hlavných jedál vydávaných v jedálňach na Rastislavovej ulici a Triede SNP. K  mäsitému a bezmäsitému jedlu totiž pribudol čerstvý šalát. Zamestnanci sa môžu tešiť na zeleninové a ovocné misy na rôzne spôsoby – kolektív asistentiek výživy pripravil pre svojich kolegov viac ako 40 druhov receptov. Prvý, ktorý si na čerstvej zelenine v pondelok pochutnal, bol minister zdravotníctva Richard Raši. Minister prijal pozvanie na šalát od riaditeľa Jaroslava Šajtyho po slávnostnom otvorení ambulantnej časti kliniky hematológie a onkohematológie a veľmi si ho pochvaľoval.

Image

 

„Zelenina a ovocie, ktoré obsahujú množstvo minerálov, vitamínov a stopových prvkov  nevyhnutných pre ľudské zdravie je neodmysliteľnou súčasťou zdravej výživy. Obsahujú aj   vlákniny a tie  priaznivo ovplyvňujú reguláciu metabolizmu cukrov a tukov a chránia pred vznikom rakoviny hrubého čreva,“ hovorí primár oddelenia liečebnej výživy FN L. Pasteura Košice MUDr. Miroslav Paľko, podľa ktorého by mala zelenina a ovocie pre svoje zloženie a široké použitie zastávať popredné miesto v správnej výžive. Denne by sme mali podľa odporúčaní skonzumovať päť porcií ovocia či zeleniny.

„Preto v našich jedálňach podľa požiadaviek zdravej výživy, ako aj požiadaviek našich stravníkov začíname podávať ako tretie jedlo širokú ponuku zeleninovo-ovocných šalátov. Aby sa tieto stali pochúťkou pre našich stravníkov, kolektív pracovníkov oboch jedální bude dbať  na ich správnu prípravu. Zelenina a ovocie,  z ktorej sa jedlá pripravujú, budú mať svieži vzhľad, príjemnú vôňu a peknú farbu. Veríme, že túto zmenu naši stravníci privítajú,“ zdôraznil MUDr. Miroslav Paľko.

 

F O T O G A L É R I A :

Image

 

Image

 

Image

Autor fotografií: Dionýz Kiss

Pridal: RNDr. Jaroslava Oravcová    
Naposledy zmenené ( 24 marec 2009 )    
< Predchádzajúce   Ďalšie >
Právno-personálne inform.
Verejné obstarávanie
Nehnuteľný majetok
Tlačivá
Faktúry a objednávky
Pre zamestnancov

 
Najnovšie
Najčítanejšie

 

 
 


Louis Pasteur

©2000-2016 UNLP Košice
ISO 9001 ISO 9001